Un exemplu de curaj și adaptare în orice situație vine de la artiștii constănțeni care au înțeles nevoia de divertisment a oamenilor în aceste momente pline de restricții, așa că s-au reinventat și oferă reprezentații în aer liber spre bucuria publicului care îi primește mereu cu ropote de aplauze.

Le vedem ochii și știm că sunt fericiți, ne-a declarat cunoscuta actriță constănțeană, Mirela Pană. Împreună cu ceilalți artiști ai Teatrului de Stat Constanța, Mirela Pană își dorește ca lucrurile să revină la normal și să se reîntoarcă în sala de teatru, însă până atunci, îi invită pe constănțeni să fie prezenți la reprezentațiile de weekend oferite în Parcul Arheologic din fața Primăriei Municipiului Constanța, în cadrul stagiunii BestSummerArtFEst – BE.SAFE

Mirela Pană – actriță Teatrul de Stat Constanța: “Artiștii au puterea de a se reinventa în orice situație și iată că acum în Parcul Arheologic din fața Primăriei Municipiului Constanța, pe o scenă generoasă, putem bucura sufletele spectatorilor constănțeni.Pentru noi este un exercițiu de curaj și de împăcare cu situația prin care trecem cu toții, ne-am adaptat destul de ușor, a fost selectată o modalitate de a juca și pe distanțare socială și pe divertisment. Acest spectacol, acest meci de improvizație pe care Dragoș Muscalu l-a pus în scenă este un mod prin care spectatorii interacționează direct cu noi, pot deveni ei regizorii spectacolului.

Ne dorim ca această perioadă să dureze cât mai puțin, ne dorim să ne întoarcem în sala de spectacole însă până atunci îi invităm pe toți spectatorii să vine aici în Parcul Arheologic să ne urmărească și să se binedispună. Sunt pregătite multe spectacole, în afară de “Meciul de Comedie” care a avut deja premiera mai avem și “Desculț în parc” și vor mai fi multe altele.

Noi avem o vorbă în teatru. Dacă vezi ochiul omului înțelegi cam care este starea. Noi nu le vedem fața spectatorilor, pentru că poartă mască, însă le vedem ochii și sunt fericiți. Sunt veseli, în acele două ore se deconectează de toate problemele și am fost primiți de fiecare data cu aplauze frumoase, un număr mare de spectatori. Este benefic, atâta timp cât oamenii au o stare bună. Teatrul păstrează o normalitate și atunci când oamenii au nevoie de noi trebuie să fim lângă ei”.

În cadrul Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, lansată de Teatrul de Stat Constanța, împreună cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța, până pe data de 6 septembrie vor avea loc reprezentații ale unor spectacole de teatru, invitate din întreaga țară, concerte, lansări de carte, proiecții de filme selecționate la festivaluri internaționale, spectacole de stand up comedy și improvizație, spectacole și ateliere de creație pentru copii, spectacole de folclor, seri dedicate minorităților naționale.

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul Coronavirus.